UGROŽENI POZIVAJU ZA POMOĆ

Izvor: Kurir, 17.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UGROŽENI POZIVAJU ZA POMOĆ

Info centar Ministarstva rada i socijalne politike, koji je počeo sa radom 29. januara, dnevno pozove više od 150 građana iz cele Srbije, čija se pitanja najčešće odnose na oblast penzija i socijalne zaštite, ali ima i onih koji od zaposlenih u tom centru traže posao ili samo nekog da ih sasluša.

U nevelikoj prostoriji u zgradi Fonda za socijalne inovacije na Terazijama radi pet mladih i obrazovanih ljudi, među kojima su i lekar, andragog i pedagog, koji od devet do 17 sati >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odgovaraju na sva pitanja iz nadležnosti Ministarstva za rad i socijalnu politiku. Svi pozivi se evidentiraju, a odgovor stiže na kućnu adresu u roku od 15 do mesec dana, osim kad je u pitanju nasilje u porodici, na šta se reaguje odmah.

- Telefoni zvone non-stop. Ima svakakvih pitanja, a najviše iz oblasti socijalne pomoći i penzijsko invalidskog osiguranja. Ima i onih koji zovu i traže posao, valjda zato što je naš raniji naziv bio Ministarstvo za rad i zapošljavanje. Nažalost, mi u tome ne možemo da im pomognemo - kaže Aleksandra Miletić, savetnik za odnose s javnošću. Ona ističe da se trude da pomognu svima koji traže pomoć ili bar da ih upute na odgovarajuće inspekcije.

Iz Info centra Ministarstva poručuju i da vode evidenciju o tome da li su rešeni problemi građana koji su upućeni na pojedine institucije.[ antrfile ]

BROJEVI TELEFONA INFO CENTRA

Za pitanja iz oblasti socijalnog i porodičnog prava građani treba da pozovu broj telefona 011/303-86-61, za osobe s invaliditetom, kao i pitanja u vezi s boračko-invalidskom zaštitom i inspekcijom rada, dostupan je broj telefona 011/303-86-77, dok se nasilje u porodici može prijaviti na broj 011/ 303-86-61. Ukoliko građani imaju probleme koji se odnose na penzijsko i invalidsko osiguranje, mogu pozvati broj telefona 011/334-78-09.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.