UGAŠEN ŠUMSKI POŽAR U BODRUMU: Oglasio gradonačelnik, evo šta se dešava sa turistima

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2021, 00:34

UGAŠEN ŠUMSKI POŽAR U BODRUMU: Oglasio gradonačelnik, evo šta se dešava sa turistima

U Marmarisu vatrena stihija i dalje bukti

Šumski požar u oblasti oko Bodruma je ugašen a svi evakuisani turisti su se vratili u svoje hotele, izjavio je gradonačelnik Ahmet Aras. Kako je dodao, u Marmarisu još nije ugašen požar.

- Niko u Bodrumu nije povređen, prilikom evakuacije svi su smešteni na brodove. Nakon što je požar u Guverddžinliku ugašen turisti su počeli da se vraćaju u hotele. Sve vreme sam bio u kontaktu s konzulatima zemalja odakle su turisti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - Rusije, Ukrajine, Nemačke. U Bodrumu požara više nema, sve je ugašeno i u nikakvih problema u vezi s hotelima nema, ali izgorela je velika površina šume - rekao je gradonačelnik.

Please pray for Turkey🙏

Cities in Turkey like Manvagat,bodrum Alanya,Kayseri,adana,osmaniye, Marmaris Mersin,Kozan,Mugla,Didim, Küthaya,and kocaeli are burning since 2 days It is getting worse and more and more peopleandanimalsare dying,pleasedon'tlookawayandpray #PrayForTurkey pic.twitter.com/WEruRVHo1C

— zxn385i (@zxn385i) July 29, 2021

Ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli je ranije rekao da se još gasi 20 požara u sedam provincija.

On je dodao da je u požarima poginulo četvoro ljudi a 183 je povređeno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.