Izvor: Nezavisne Novine, 20.Okt.2017, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA oštro kaznila Rijeku, bez Armade u Atini

Dan nakon istorijske prve pobjede u grupi Lige Evrope, Rijeka je dobila novu tešku kaznu iz UEFA.

Sinoć su hrvatski prvaci pobijedili Austriju Beč u gostima 2:1, a hiljade navijača na tribinama Pratera je cijelu utakmicu stvaralo sjajnu atmosferu, sve dok u jednom trenutku nisu priredili veliku bakljadu i umalo zaustavili utakmicu.



Zbog toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << im prijeti nova kazna, a tek im je danas stigla ona za prekršaj od prije tri sedmice.

Tada su hiljade navijača Rijeke stigle na San Siro gledati okršaj sa slavnim Milanom, a svoju predstavu začinili su pirotehnikom i bakljama, koje su bačene na tribine i teren.



UEFA je zbog tog incidenta kaznila Rijeku sa 40.000 evra i zabranom prodaje ulaznica za sljedeću gostujuću utakmicu, što znači da će Rijeka bez podrške svojih navijača igrati u Atini protiv AEK-a 23. novembra.

Riječane još čeka domaća utakmica s Milanom i Austrijom, a zbog nove bakljade u Beču sljedeća kazna mogla bi biti još teža.

UEFA je ove sedmice zbog navijačkih incidenata otvorila istrage protiv Rome, Borusije Dortmund, APOEL-a, Evertona, a danas su kazne za prošlo kolo dobili i Sporting, Spartak Moskva, Keln, Pari Sen Žermen i Marsej.

(index.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.