UDRUŽENjE VOLJA ZA ŽIVOTOM OBELEŽILO 20 GODINA RADA: Veliko odricanje i veliki rezultati

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2023, 16:23

UDRUŽENjE VOLJA ZA ŽIVOTOM OBELEŽILO 20 GODINA RADA: Veliko odricanje i veliki rezultati

Udruženje Volja za životom u Velikoj Plani obeležilo je dve decenije postojanja i rada.

Udruženje Volja za životom u Velikoj Plani, jedno od najaktivnijih i najboljih udruženja te vrste u Srbiji, danas je obeležilo dve decenije postojanja i rada na dobrobit dece sa invaliditetom.

Ujedno je obeležen i 3. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Kruna današnjeg celodnevnog programa, koji su osmislili i priredili predsednik udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Volja za životom Radovan Radulović i njegovi saradnici, bila je večerašnja premijera pozorišne predstave "Vreme je za novu priču" u sali Doma omladine.

Tvorci cele predstave, od teksta do režije, su Radovan Radulović, stručni radnik u udruženju, defektolog Nevena Nikoličić, socijalni radnik Jovana Prvulović i tehnički sekretar udruženja Milica Gršić.

I svi oni su i glumili u predstavi. Zajedno sa njima u glumačkim ulogama su se, i to uspešno, oprobale i sljedeće osobe sa invaliditetom Andreja Milošević, Katarina Marjanović, Stefan Koraćević, Dejan Nikolić, Aleksandar Ilić, Marko Stanković, Andrijana Jovanović i Miloš Marjanović.

Zajedno sa neumornim negovateljicama Snežanom Stojiljković i Ivanom Rašić, svi oni su deo ekipe koja brine i o dnevnm boravku za decu, mlade i odrasle sa telesnim invaliditetom i intelektualnim teškoćama "Lane".

Nakon predstave, o izazovima sa kojima se invalidi suočavaju prilikom pokušaja da se zaposle ili nakon što im zahvaljujući merama države nekako uspe da dobiju posao, koja je više puta prekidana aplauzom, posetioci su imali priliku da u Galeriji Centra za kulturu Masuka pogledaju izložbu radova i proizvoda korisnika udruženja.

Nije preterivanje napisati da je teško odlučiti šta je ostavilo snažniji utisak na posetioce današnjih dešavanja: da li pozorišna predstava, sa interesantnim poučnim tekstom, kojeg se ne bi postideli ni ljudi kojima je pisanje scenarija profesija, da li veoma raznoliki radovi osoba sa invaliditetom ili Kuća sunca u Starom Selu, u kojoj stanuje jedan broj dece sa invaliditetom i u čijem sastavu se nalaze mini farma ukrasne živine i Hala za preradu i sušenja voća i povrća.

Opština Velika Plana rad udruženja pomaže sa oko osam miliona dinara godišnje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.