Izvor: B92, 17.Sep.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UDAVILO SE 5 OSOBA KOD SVETOG STEFANA

Jedna nastavnica i 4 ucenika osmog razreda Osnovne skole "Petar Petrovic Njegos" iz Banjaluke konacan je bilans nastradalih u nesreci kada se u nedelju nedaleko od Svetog Stefana prevrnuo turisticki brodic. Kako za B92 iz Budve javlja novinar Radija Budva Ranko Pavicevic, do nesrece je doslo posle ukrcavanja na turisticki brod "Skorpion", na obali Svetog Stefana, a samo na stotinak metara od obale, prema svedocenjima ucenika koji su preziveli ovu nesrecu, brod je poceo da se ljulja, posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cega je pocelo prodiranje vode, a brod se prevrnuo. U tom trenutku, na brodu je bilo 120 osoba, od kojih je stradalo 4 ucenika i nastavnica.

Poginuli su Vanja Drekalovic, Vedrana Vidovic, Dragana Kondic i Denis Kvasnej i njihova nastavnica Jelena Vidovic, potvrdjeno je u Odeljenju bezbednosti Budva. Isti izvor navodi da je u trenutku nesrece na brodu bilo 126 ucenika banjalucke O.S. "Petar Petrovic Njegos", 8 nastavnika i jos nekoliko turista. Ronilacke ekipe su iz potopljenog broda izvadile tela 3 ucenika i nastavnice, dok je telo jedne devojcice nadjeno na dnu mora. Za sada nema zvanicnih informacija, a nezvanicne govore o tome da je brod bio preopterecen. Ucenici su boravili na ekskurziji, koja je sada prekinuta. Neposredno nakon nesrece u Budvu je stigao gradonacelnik Banjaluke Dragoljub Davidovic koji se sastao s gradonacelnikom Budve Djordjijem Pribilovicem. Za ponedeljak je predvidjen ispracaj posmrtnih ostataka poginulih, javlja B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.