UDARNO! Raspušten Hrvatski sabor

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2024, 19:56

UDARNO! Raspušten Hrvatski sabor

Tačan datum izbora biće poznat uskoro.

Hrvatski sabor raspušten je danas jednoglasno uoči predstojećih parlamentarnih izbora, koji će, kako je ranije najavio premijer Andrej Plenković, biti održani krajem aprila ili početkom maja, a svakako pre evropskih.

Deseti Sabor je konstituisan 20. jula 2020. godine.

Novi, 11. saziv hrvatskog parlamenta biće biran na parlamentarnim izborima, koje će raspisati predsednik Zoran Milanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Milanović je najavio je da će sutra saopštiti datum održavanja parlamentarnih izbora i ocenio da su, kako je naveo, "ovo bile četiri godine beščašća", a premijer Plenković "zaštitnik lopova".

- Vojna tajna. Reći ću vam sutra, kad se vratim u Zagreb - odgovorio je Milanović, na pitanje novinara, kog datuma će se održati novi izbori.

Što se predsedničkih izbora tiče, Milanović je rekao da će oni biti u novembru ili decembru.

- S tim računajte, idemo da radimo posao do kraja - rekao je Milanović.

Izvor: Srbija Danas/Sputnjik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.