UDARNO! Predsednica Mađarske Katalin Novak podnela ostavku

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 19:08

UDARNO! Predsednica Mađarske Katalin Novak podnela ostavku

Pritisak javnosti bio je dovoljno snažan.

Predsednica Mađarske Katalin Novak podnela je ostavku zbog negodovanja oko njenog pomilovanja muškarca osuđenog za slučaj seksualnog zlostavljanja dece.

Predsednica Katalin Novak suočena je danima sa sve većim pritiskom da podnese ostavku zbog svoje kontroverzne odluke da pomiluje muškarca, koji je osuđen za prikrivanje zločina, koje je počinio seksualni predator u domu za decu.

Predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u subotu u televizijskoj poruci objavila da će se povući sa predsedničke funkcije, funkcije koju obavlja od 2022. godine.

- Izdala sam pomilovanje koje je izazvalo zbunjenost i nemir kod mnogih ljudi. Pogrešila sam. - rekla je Novak.

Novak - prva žena predsednica u istoriji Mađarske - pokrenula je politički skandal bez presedana za dugogodišnju nacionalističku vladu u zemlji.

U mađarskoj prestonici Budimpešti u petak su bili protesti na kojima je zahtevana njena ostavka.

Izvor: Srbija Danas/Euronews

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.