UDARNO! Napadnut Pakistan, lansirane rakete i dronovi, pogođene mete, ima mrtvih!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2024, 21:10

UDARNO! Napadnut Pakistan, lansirane rakete i dronovi, pogođene mete, ima mrtvih!

Izvedeni snažni udari

Iran je dronovima i projektilima napao sedište militantne grupe u Pakistanu. Ta grupa se, kako javlja Al Arabiya, suprotstavlja Teheranu u Pakistanu, izvestila je u utorak iranska novinska agencija Tasnim.

Tasnim je naveo da su dva "važna štaba" Džaiš al-Adl (Vojska pravde) u Pakistanu "uništena". Agencija je saopštila da su napadi bili usmereni na oblast u pakistanskoj provinciji Beludžistan "gde se nalazio jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od najvećih štabova Džaiš al Adla".

Džaiš al Adl je sunitska militantna grupa koja deluje u nemirnoj iranskoj jugoistočnoj provinciji Sistan-Beludžistan. Kako se navodi, ona traži veća prava i bolje uslove života za etničke Beludžije u Iranu.

Grupa, koja je formirana 2012. godine i koju je Teheran označio kao "terorističku" organizaciju, pokrenula je brojne napade na iranske snage bezbednosti tokom godina.

Prošlog meseca, Džaiš al Adl je preuzeo odgovornost za napad na policijsku stanicu u Sistan-Beludžistanu u kojem je ubijeno najmanje 11 policajaca.

Sistan-Belučistan se graniči sa Avganistanom i Pakistanom i ima istoriju sukoba između iranskih bezbednosnih snaga i sunitskih militanata, kao i krijumčara droge.

Pokrajina je jedan od najsiromašnijih regiona Irana i uglavnom je naseljena sunitskim etničkim Beludžijama, manjinom u pretežno šiitskom Iranu.

(Srbija Danas/Al Arabiya)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Iran gađao Pakistan balističkim raketama! Na udaru baze terorističke grupe

Izvor: Blic, 16.Jan.2024

Iranska revolucionarna garda (IRGC) pokrenula je napade balističkim projektilima i dronovima na dve glavne baze terorističke grupe Džaiš al-Adl koja se nalazi u pakistanskoj provinciji Beludžistan, na granici sa Iranom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.