UDARNA VEST: Huti spremni za PRIMIRJE, šansa za SPREČAVANJE KATASTROFE

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Nov.2018, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UDARNA VEST: Huti spremni za PRIMIRJE, šansa za SPREČAVANJE KATASTROFE

Mohamed Ali al-Huti, vođa Vrhovnog revolucionarnog saveta Huta naredio je obustavu raketnih napada i udara dronovima na Saudijsku Arabiju i pozvao na mirovne razgovore u cilju obustave neprijateljstava u Jemenu.

- Posle naših razgovora sa prrdstavnikom UN i njegovih molbi odlučili smo da obustavimo napade na snage agresora - rekao je Mohamed Ali al-Huti u saopštenju koje prenosi South Front.

On je naveo da su Huti (Ansarulah) koristili raketne i napade dronovima u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << cilju zaustavljanja agresorskih napada na civilnu populaciju Jemena.

- Ako agresorska koalicija želi mir mi smo spremni da obustavimo sve napade - stoji u saopštenju.

Prošlog meseca je američki državni sekretar Majk Pompeo pozvao saudijsku koaliciju da obustavi napade na civile u Jemenu, međutim odmah potom je usledio agresorski napad na luku Hodejda, koja je jedno od glavnih uporišta pokreta Ansarulah.

The humanitarian situation in Yemen is catastrophic. Almost every aspect of daily life has been affected by the conflict. Together, the Red Cross and the Yemen Red Crescent co-ordinate and deliver emergency aid. https://t.co/OCeTryhJoh pic.twitter.com/QULXJfeWyN

— Canadian Red Cross (@redcrosscanada) November 18, 2018

Ova inicijativa Huta će rezultirati američkim pritiskom na saudijsku koaliciju da obustavi vatru, pogotovo ako se uzme u obzir katastrofalna humanitarna situacija u zemlji.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.