UDARIĆE TURCI: Erdoganova vojska OSVETILA mrtve - eliminisano SEDAM ekstremista

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2024, 14:15

UDARIĆE TURCI: Erdoganova vojska OSVETILA mrtve - eliminisano SEDAM ekstremista

Nikad zategnutiji odnosi

Turske snage bezbednosti su neutralisale još sedam ekstremista Kurdistanske radničke partije PKK/IPG u severnoj Siriji, saopštilo je danas tursko Ministarstvo odbrane.

Kako je navedeno, "teroristi PKK" našli su se na udaru turskih snaga dok su planirali napad na turske vojnike, prenosi Anadolija.

Agencija navodi da su, nakon pogibije devet turskih vojnika u petak u terorističkom napadu na severu Iraka, turske bezbednosne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << snage počele da se obračunavaju sa pripadnicima PKK koji se često kriju u severnom Iraku kako bi planirali prekogranične napade u Turskoj.

Ova kurska organizacija ima svoj ogranak u susednoj Siriji, poznat kao IPG.

Turska, SAD i EU označili su PKK kao terorističku organizaciju.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan prethodno je obećao da će pojačati intenzitet napada na PKK u Siriji i Iraku.

- Već smo pojačali intenzitet vazdušnih operacija i pokazaćemo teroristima da možemo da ih uništimo, bilo gde, u bilo kom trenutku - rekao je Erdogan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.