UDARAO MAJKU MALJEM I UBIO JE: Muškarac iz okoline Smedereva optužen za ubistvo

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2023, 16:21

UDARAO MAJKU MALJEM I UBIO JE: Muškarac iz okoline Smedereva optužen za ubistvo

Tužilaštvo je predložilo da se D.N. oglasi krivim za krivično delo ubistvo i osudi po zakonu, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog lečenja od alkohola.

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv D.N. (51) iz Osipaonice, zbog sumnje da je 23. februara svoju majku D.N. (75) udarao maljem-čekićem po glavi, od kojih povreda je ona preminula 29. marta.

Tužilaštvo je predložilo da se D.N. oglasi krivim za krivično delo ubistvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i osudi po zakonu, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog lečenja od alkohola u zdravstvenoj ustanovi, objavljeno je na sajtu ovog tužilaštva.

Okrivljeni D.N. se nalazi u pritvoru od 23. februara, a tužilaštvo je predložilo da se produži zbog okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičkog postupka.

D.N. se sumnjiči da je u porodičnoj kući, u Osipaonici, u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled jednostavne alkoholne opijenosti težeg stepena, sa umišljajem lišio života svoju majku, oštećenu D.N. (75) iz Osipaonice.

U optužnici je precizirano da je D.N. svojoj majci zadao najmanje tri udarca maljem-čekićem većih dimenzija, tzv. „barozom“, u predelu glave, kojom prilikom joj je naneo teške telesne povrede opasne po život, usled kojih povreda je oštećena preminula 29.marta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Stravičan zločin u Osipaonici: Muškarac (51), pijan kao "čep", maljem ubio majku (75)!

Izvor: 24sedam.rs, 18.Maj.2023

Na teret mu se stavlja da je izvršio krivično delo ubistvo

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.