UDAR NA SIROTINJU: Duguju dva miliona za porez, a nemaju ništa

Izvor: Kurir, 06.Avg.2014, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UDAR NA SIROTINJU: Duguju dva miliona za porez, a nemaju ništa

Stankovići iz sela Barelić ne mogu ni knjižice da overe jer ih terete za milionski dug iako nemaju imovinu, a kuća je na ivici rušenja

VRANJE - U opštinskim knjigama vodi se da porodica Stanković iz vranjskog sela Barelić nije platila porez za imanje, koje nema, kao i za kuću, koja se od starosti srušila. Naime, njima je rečeno da prema poslednjoj računici na ime poreza duguju 2.100.000 dinara.

- Kažu da nismo platili porez od preko dva miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dinara za kuću, koja je pala, u Staroj Brezovici i za imanje, koje nemamo. Imanje se vodi na moju majku Dobrinku Stanković, kakve ja veze imam s tim! Nikoga to nije briga, ko da se bakće s nama iz dalekih planinskih sela. Kad odemo da pitamo, ne žele da razgovaraju. Nemamo rešenje za struju niti da uvedemo vodu sa česme - kaže Dobrivoje Stanković (57), glava porodice koju nijedna bolest nije zaobišla. Pored bede u kojoj žive, Dobrivoje je šećeraš (leči se kad ima insulin), njegova žena Jagoda je invalid sa kraćom i bolesnom nogom, ćerkica Ana boluje od Vilsonove bolesti. Ana je vrlodobra učenica, ali je neizvesno da li će na jesen poći u sedmi razred jer nemaju novca za knjige i druge stvari.

Samovolja šefa mesne kancelarije

PROBLEM TRAJE JOŠ OD TITA

Kako kažu u vranjskom Fondu PIO, problem koji imaju Stankovići najverovatnije je nastao još u Titovo vreme jer su šefovi mesnih kancelarija upisivali po jednog iz svake kuće kao poljoprivrednog osiguranika, valjda da učine sirotinji. Kasnije se to pokazalo kao magareća usluga. Iako nema imanje, Dobrivojev otac Pavle je bio osiguranik, onda je, najverovatnije, 1986. godine upisana majka Dobrinka, a potom, po automatizmu, upisan je i Dobrivoje. Mnogi su, nakon dobijanja rešenja za porez, tužili šefove mesnih kancelarija što su ih mimo njihovog znanja upisali za vlasnike imanja iako to nisu i dobili ih na sudu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.