UDALA SE POZNATA POLITIČARKA! Među zvanicama čak i lider OPOZICIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2024, 16:39

UDALA SE POZNATA POLITIČARKA! Među zvanicama čak i lider OPOZICIJE

Venčanje odloženo zbog pandemije korona virusa

Bivša premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern udala se danas za svog dugogodišnjeg partnera Klarka Gejforda na privatnoj ceremoniji.

Ona se venčala danas nakon što je otkazala ceremoniju u vreme korona virusa 2022, preneo je Rojters.

Ardern (43) i Gejford (47) verili su se u maju 2019. i trebalo je da se venčaju početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2022. godine, ali je ceremonija otkazana zbog njenog pristupa pandemiji koja je podrazumevala brzo i odlučno delovanje protiv korona virusa, što je omogućilo Novom Zelandu da zadrži nisku smrtnost.

Ona je postala globalna ikona levičarske politike i obavljala funkciju premijerke od 2017. do januara prošle godine. Ardern je jedna od samo dve žene koje su dobile bebu dok su bile na državnoj funkciji i vodila je svoju ćerku na sastanak Ujedinjenih nacija.

Venčanje je održano u vinariji Kregi rejndž na istočnoj obali Severnog ostrva, oko 310 kilometara severno od glavnog grada Velingtona, saopštio je njen portparol.

Zvanične fotografije pokazuju nasmejanu Ardern u beloj haljini, dok je Gejford nosio crno odelo. Oni su se venčali pred oko 50 do 75 gostiju, objavio je sajt Staf.

Među gostima je bio i njen naslednik na mestu premijera Kristofer Lukson, kao i lider opozicije Kris Hipkins, piše "Nju Zeland herald".

Izvor: Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Udala se bivša premijerka Novog Zelanda

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jan.2024

VELINGTON - Bivša premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern udala se danas za svog dugogodišnjeg partnera Klarka Gejforda na privatnoj ceremoniji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.