UČITELJI ĆE MORATI DA IMAJU KOVID SERTIFIKATE: Još jedna država uvela zelene propusnice

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2021, 22:34

UČITELJI ĆE MORATI DA IMAJU KOVID SERTIFIKATE: Još jedna država uvela "zelene propusnice"

Učitelji neće moći da rade bez sertifikata nakon pet dana odsustva i neće biti plaćeni.

Italijanska vlada danas je odlučila da učitelji moraju da imaju dokaz da su imuni na kovid-19 pre nego što se vrate u učionice, a napravljena je i takozvana zelena propusnica koja je obavezna za putnike u vozovima, avionima, brodovima i međugradskim autobusima.

Zelena propusnica je digitalni ili papirni sertifikat koji dokazuje da je neko primio bar jednu dozu vakcine, da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je negativan na testu ili da je nedavno preležao kovid, preneo je Rojters.

Sa namerom da ubrzaju vakcinaciju kako bi suzbili visokozarazni delta soj, vlada je već donela uredbu da će od sutra propusnica biti obavezna za sve koji žele da obeduju u unutrašnjosti restorana, kao i da koriste niz usluga ili sportskih aktivnosti.

- Izbor vlade je da zelenom propusnucom izbegne koliko god je moguće zatvaranja i da obezbedi slobodu - rekao je ministar zdravlja Roberto Speranca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.