UBRZALI TROŠENJE PARA

Izvor: Kurir, 29.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBRZALI TROŠENJE PARA

BEOGRAD - Odlazeća „demokratska“ vlast u Beogradu nemilice troši pare iz gradskog budžeta kako bi ga ispraznila pred dolazak na vlast koalicije okupljene oko radikala. Pored toga krenulo se i sa sklanjanjem i uništavanjem određene dokumentacije u Parking servisu - tvrdi dobro obavešten izvor Kurira.

Budući gradonačelnik Beograda Aleksandar Vučić pre dva dana je upozorio je gradske vlasti i službenike u administraciji da ne uništavaju dokumentaciju o nezakonitim poslovima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << U Srpskoj radikalnoj stranci kažu da još nemaju pouzdane informacije o tome da je neko počeo s uništavanjem papira, ali i ne veruju da će toga biti u nekim većim razmerama, jer „niko od nižih službenika ne želi da rizikuje zatvor da bi spasavao robije funkcionere Demokratske stranke koji su krali“.

Funkcioner SRS Zoran Krasić naglašava da se uništavanjem dokumenata ne može sprečiti razotkrivanje malverzacija.

- Tu su svedoci, tu su i papiri koje poseduje druga ugovorna strana - primećuje on.

Slično razmišlja i potpredsednik SRS Dragan Todorović, koji kaže da zasad ima nekih indicija da se uništavaju dokumenta, ali o tome još nema pouzdanih dokaza.

- Siguran sam da zaposleni u gradskoj upravi, pa i ministarstvima, agencijama i drugim državnim službama, to neće raditi. Uništavanje dokumenata je krivično delo. Zašto bi oni činili krivično delo da bi spasli one koji su krali? Naprotiv, oni će prvi da budu svedoci - smatra Todorović i dodaje da za najveće afere već postoje dokazi.

On kaže da su svi ugovori prošli kroz delovodnik, koji niko ne može da uzme i da ga jednostavno spali. A, ako nestane ugovor o bilo kom poslu, popravci krovova, asfaltiranju ulice, rekonstrukciji ili izgradnji mosta, onda taj dokument može da se traži kod druge strane, firme koja je angažovana za posao.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.