UBISTVO KOJE JE POTRESLO REGION: Anđelinom ubici SMANJENA kazna, a sada traži PONAVLJANJE suđenja

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2024, 22:11

UBISTVO KOJE JE POTRESLO REGION: Anđelinom ubici SMANJENA kazna, a sada traži PONAVLJANJE suđenja

Osumnjičeni za ubistvo bio je čovek na položaju i ugledan građanin.

Iako bi 10. april Ivan Bulj trebao izaći na slobodu nakon što odsluži 22 godine zbog ubistva 16-godišnje Anđele Bešlić, on je od splitskog Županijskog suda zatražio ponovno suđenje.

- Budući da osuđenik Ivan Bulj ne iznosi nikakve nove dokaze, već samo komentare koji se odnose na drugi postupak, u kojem on nije bio stranka, vijeće nalazi da nisu ispunjeni zakonski uvjeti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za obnovom kaznenog postupka - stoji u rešenju kojim je Bulju odbačen zahtev.

- Na vaše traženje mogu odgovoriti kako je pred Županijskim sudom u Splitu osuđenik Ivan Bulj podnio zahtjev za obnovu kaznenog postupka, a koji zahtjev je odbijen od strane vijeća ovog suda. Na to rješenje je osuđenik podnio žalbu, te se po žalbi spis nalazi na Visokom kaznenom sudu RH - rekli su Indexu splitskog Županijskog suda.

Ovaj osuđeni ubica glavni je akter brutalnog zločina koji je svojevremeno šokirao Hrvatsku.

Bulj je bio direktor Radija Sinj i ugledni građanin koji se sam prijavio u policiju i sve priznao nakon što je porodica ubijene devojke u privatnoj istrazi shvatila ko im je zauvek oduzeo mezimicu.

Podsetimo, Ivan Bulj je u noći početkom marta 2002. godine, Anđelu Bešlić, koja se vraćala kući s koncerta Zabranjenog pušenja, oko 3 sata u noći na prevaru ukrcao u vozilo, govoreći joj da će je odvesti kući.

Uprkos njenom protivljenju, skrenuo je sa puta i odvezao je na nepristupačan predeo, Vidovo kod Suhača, s namerom da je liši života, što je i učinio udarajući je tupim predmetom.

Naneo joj je više povreda po glavi i drugim vitalnim dielovima tela.

Telo je odvukao preko žičane ograde i bacio u jamu te prekrio suvm granjem. Leš Anđele Bešlić tamo je pronađen mesec dana kasnije.

Tužilaštvo je u optužnici tvrdilo i kako je djevojku silovao, ali je za taj dio oslobođen krivice jer nije bilo fizičkih dokaza. To nije iznenađujuće s obzirom na to da je Anđelino tijelo mjesec dana provelo u jami u koju ga je Bulj bacio.

Bulj je osuđen na 27 godina zbog ubistva Anđele Bešlić, no Vrhovni sud kaznu je smanjio na 22 godine.

Više puta je tražio ranije uslovno otpuštanje iz zatvora, ali mu to nije odobreno.

Prema pisanju medija, njegova se porodica odselila iz Sinja, dok je otac Anđele Bešlić izjavio da ne zna šta bi učinio ako ikad susretne Bulja na ulici.

Brutalno ubojstvo Anđele Bešlić bilo je traumatično iskustvo za Sinj, ali i za Hrvatsku.

Zbog velikog medijskog interesovanja, ovaj slučaj je ostao zapamćen.

Izvor: Srbija Danas/Indeks

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.