UBIO JE SVE NJENE PRIJATELJE, STALNO PITA ZA NAJBOLJU DRUGARICU Mala Emi je jedino dete koje je preživelo masakr u Tajlandu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2022, 23:34

"UBIO JE SVE NJENE PRIJATELJE, STALNO PITA ZA NAJBOLJU DRUGARICU" Mala Emi je jedino dete koje je preživelo masakr u Tajlandu (FOTO)

Trogodišnja devojčica Emi je ležala u krevetu pored svoje najbolje drugarice u vrtiću u Tajlandu kada je napadač upao sa puškom i nožem. Jedina je preživela masakr, piše BBC.

U Eminoj grupi bilo je 11 dece i svi su imali oko tri godine. Oko 10 časova vaspitačice su roditeljima poslali fotografije nasmejane dece koja crtaju i boje.

Dva sata kasnije, tokom dremke, bivši policajac Panja Kamrab upao je u zgradu, pucao u osoblje, uključujući i ženu koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bila u osmom mesecu trudnoće, a zatim uleteo u tri učionice.

Ubio je sve Emine prijatelje dok su spavali. Ne zna se kako je ona preživela. Pronađena je budna pored tela svojih drugara.

- Ona nije znala šta se dogodilo kada se probudila. Mislila je da oni još spavaju. Policajac joj je pokrio lice krpom i sklonio je - rekao je njen 59-godišnji deda Somsak Sritong.

Odneli su je na drugi sprat i nastavili da tragaju za preživelima.

3-year-old Emmy went for her usual nap at a day care centre in northern Thailand on Thursday alongside her classmates. When she woke up, all her friends were dead.

The story of the lone child survivor of a massacre at a Thai day care centre. https://t.co/Wt0zlxYxj5

— Laura Bicker (@BBCLBicker) October 8, 2022

Ona je jedino dete koje je preživelo, 24 dece je ubijeno i 13 odraslih.

- Osećam se zahvalnim što je preživela. Držao sam je čvrsto kada sam je prvi put video - ispričao je Somsak.

Njena majka, 35-godišnja Panompai Sritong, radi u Bangkoku tokom nedelje. Bilo joj je rečeno da su sva deca ubijena, tako da nije mogla da poveruje kada su joj rekli da je Emi preživela. Tek joj je nakon video-poziva koji je dobila od ćerke laknulo.

Emini baka i deka nisu znali šta da joj kažu. Ona i dalje pita za svoju najbolju drugaricu sa kojom je spavala, dok su im se stopala dodirivala.

- Baka joj je na kraju rekla da su svi njeni prjatelji preminuli, kao i vaspitačice i da je vrtić zatvoren. Ona je htela da ide u vrtić svaki dan. Moramo uporno da joj govorimo da je vrtić zatvoren. Ona ne razume koncept smrti - ispričao je deda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Trogodišnja Emi jedina preživjela masakr u vrtiću: "Stalno pita za najbolju drugaricu"

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Okt.2022, 09:02

Trogodišnja djevojčica Emi je ležala u krevetu pored svoje najbolje drugarice u vrtiću na Tajlandu kada je napadač upao sa puškom i nožem. Jedina je preživela masakr.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.