UBIJENI SICILIJANSKIM POTPISOM Četiri godine od mafijaškog obračuna na Voždovcu - na Ćirića pucano sa skutera (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2021, 09:00

UBIJENI "SICILIJANSKIM POTPISOM" Četiri godine od mafijaškog obračuna na Voždovcu - na Ćirića pucano sa skutera (VIDEO)

U mafijaškom obračunu na Voždovcu, pre četiri godine, likvidirana dva Ivana, a Ćira bio meta.

Pravi mafijaški obračun u kome su ubijeni Ivan Ćirić, zvani Ćira, iz naselja Braća Jerković i njegov prijatelj Ivan Milić, odigrao se u sred bela dana, pre četiri godine, na beogradskom Voždovcu.

Nepoznati napadač sa skutera ispalio u njih nekoliko hitaca dok su se u "pežou 207" vozili sa Banjice ka Trošarini. Obojica su preminula na licu mesta, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dok je atentator pobegao. Ovaj način ubijanja, u kriminalnim krugovima, poznat je kao "sicilijanski potpis".

Dvostruko ubistvo odigralo se 20. oktobra 2017. godine, oko 11 časova, u Ulici Save Maškovića. Dvojica napadača, sa kacigama na glavama, približila su se na skuteru dok su se Ćirić i njegov prijatelj kretali automobilom u koloni. Suvozač na skuteru izvadio je potom pištolj i pucao kroz prozor vozača "pežoa" naočigled mnogobrojnih prolaznika.

Ćirić se nalazio na mestu suvozača, dok je Milić bio za volanom "pežoa". Suvozač, koga su dva metka pogodila u glavu i grudi, odmah je bio mrtav, dok je teško ranjeni Milić uspeo da otvori vrata, izađe iz vozila i krene da beži.

Milić je, iako teško povređen, uspeo da obiđe automobil, ali su ga na trotoaru napadači stigli i ubili ga trećim metkom u glavu. Kad je Milić "overen", motociklista je dao gas i atentatori su pobegli ka Trošarini i ni do danas nisu uhapšeni.

Kao meta ovog zločina odmah je označen Ivan Ćirić za koga su mediji pisali da je bio narko-diler i pripadnik "voždovačkog klana". Sumnja se da je motiv likvidacije to što je Ćirić hteo da izađe iz tog nelegalnog posla. Pre nego što je ubijen preživeo je čak tri atentata. Kao posledica jednog od njih, ruka mu je bila povređena, pa je zato sedeo na mestu suvozača u "pežou", dok je Milić bio za volanom.

Zanimljivo je da se petnaestak minuta pre nego što će biti ubijen Ćirić javio devojci da bi joj rekao kad stiže, ali to se nije dogodilo. Istraga je pokazala da su ga ubice pratile i čekale pogodan trenutak za likvidaciju, dok je Milić bio kolateralna šteta.

Veruje se da je Ćirić ubijen u narko-obračunu i da je bio jedan od glavnih dilera na Voždovcu. Od rane mladosti povezivan je sa kriminalnim poslovima, nekada je držao i kockarnice sa poker aparatima, a nekoliko puta privođen je zbog trgovine narkoticima. Nijednom, međutim, nije osuđen.

Ivan Ćirić živeo je sa majkom, sestrom i devojkom. Njegovi prijatelji koji su se okupili na mestu zločina tvrdili su da on nema veze sa drogom i da su sve to medijske spekulacije.

- Radio je kod sestre u prodavnici. Da je narko-diler, zar bi živeo sa ženama i njih dovodio u opasnosti? Znao je da plane, udari šamar. Možda se tako nekome zamerio, a ne zbog droge - tvrdio je njegov drug iz detinjstva.

Neki od njegovih komšija pričali su kako bi, da je bio narko-diler, imao obezbeđenje, a ne bi šetao sam.

Poslednji put policija je pretresla njegov stan i auto u potrazi za drogom u akciji "Grom" u januaru 2014. godine. Često je viđan u društvu sa Miodragom - Mijom Baškalovićem (51), nekadašnjim vođom "voždovačkog klana" i jednim od preživelih aktera kultnog filma "Vidimo se u čitulji".

Pre 17 godina, u blizini zgrade u kojoj je živeo, na njega je pucano iz automobila u pokretu. Oporavio se, iako je u bolnicu dovezen u kritičnom stanju. Drugi atentat preživeo je u novembru 2011. godine kada je pod automobil koji je vozio njegov prijatelj postavljen dinamit.

Poslednji put, pre nego što je ubijen, našao se na meti 8. februara 2017. godine kad je ispod "sitroena C4" koji je vozio eksplodirala bomba, aktivirana daljinskim upravljačem i tada je teško povređen. Četvrti napad bio je koban po Ćirića.

- Ni u jednoj od tih istraga nije želeo da sarađuje. Tvrdio je da se nikome nije zamerio i da on nije bio meta, da su sve to greške. Da je ispričao sve što zna, verovatno bi još bio živ - izjavio je medijima izvor iz policije.

U svojoj poslednjoj ispovesti novinarima, Ćirić je tvrdio da nije nikakav kriminalac niti čovek Baškalovića. Rekao je da vodi porodični život i da "u poslednje dve godine ne izbija iz bolnica zbog zdravstvenih problema".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.