Izvor: B92, 22.Sep.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBIJEN PRIPADNIK MUP-a CRNE GORE

Pripadnik posebnih snaga Ministarstva unutrasnjih poslova Crne Gore Nebojsa Lekovic ubijen je u petak oko jedan sat posle ponoci, u Podgorici, kada je na njega pucao pripadnik Cetvrtog bataljona vojne policije Vojske Jugoslavije Momcilo Mojasevic, potvrdjeno je u odvojenim saopstenjima Komande Druge armije VJ, Ministarstva unutrasnjih poslova Crne Gore i istraznog sudije Viseg suda u Podgorici Zorana Zivkovica, prenosi izvestas Radija B2-92 iz Podgorice.

Crnogorski MUP je saopstio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je saradnjom vojnih i policijskih organa Mojasevic ujutru uhapsen. Ovu informaciju potvrdio je istrazni sudija Viseg suda u Podgorici, koji je saopstio da je Mojasevic uhapsen ujutru oko 8 sati na podrucju kolasinske opstine. Medjutim, prema navodima VJ, za Mojasevicem jos tragaju organi bezbednosti VJ i MUP.

Incident se desio, kako navodi Komanda Druge armije, izmedju 01.15 i 01.30 h iza ponoci, u kaficu "Stari bunar" u podgorickom naselju Zlatica, kada je doslo do verbalnog duela izmedju dvojice pripadnika MU Crne Gore i dvojice pripadnika Cetvrtog bataljona VJ. Prema navodima iz vojnog saopstenja, prvi je pucao pokojni Lekovic, koji je pistolj izvadio iz svojih kola. Nakog toga je Mojasevic uzvratio i ranio Lekovica, koji je preminuo na putu ka bolnici. Vojska navodi da incident nema nikakve veze sa njom ili MUP-om, jer su pripadnici VJ i MUP-a bili u civilnom odelu a dogadjaj se desio u "vanredno vreme". "Postoje indicije da su ucesnici sukoba bili u pripitom stanju, sto ce istraga utvrditi," saopstila je Komanda Druge armije. Razloge zbog kojih je izbio incident nisu naveli ni VJ a ni istrazni sudija.

S druge strane Ministarstvo unutrasnjih poslova Crne Gore za izazivanje incidenta optuzilo je pripadnike VJ. Do incidenta u podgorickom kaficu "Stari bunar" je doslo, kako navodi MUP, nakon sto je grupa pripadnika VJ, posle verbalnih napada na dvojicu crnogorskih policajaca i fizicki nasrnula na njih. Ministarstvo saopstava da su Lekovica i njegovog kolegu Velimira Boskovica, pri izlasku iz kafica, kako bi, kako se navodi, izbegli incident, napali pripadnici vojne policije Momcilo Mojasevic, Predrag Popovic i Golub Mandic. Dok se jedna grupa fizicki obracunavala sa Velimirom Boskovicem, drugi su ispalili vise hitaca u pravcu Lekovica", navodi MUP Crne Gore. MUP istice da je taj incident potvrda brojnih upozorenja upucenih VJ, u kojima je insistirano na kontroli pripadnika Sedmog bataljona VJ, ciji je donedavni clan bio Mojasevic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.