UBIJEN POZNATI OBAVEŠTAJAC! Raznet dok je bio u svom automobilu, otkriven identitet i za koga je radio

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2023, 07:17

UBIJEN POZNATI OBAVEŠTAJAC! Raznet dok je bio u svom automobilu, otkriven identitet i za koga je radio

U toku je istraga

Bivši visoko pozicionirani član obaveštajne agencije, povezane sa strankom iračkih Kurda, ubijen je sinoć kada je eksplodirao automobil u kojem se nalazio u gradu Dohuk u Iračkom Kurdistanu, federalnoj jedinici u sastavu Iraka, prenosi Rojters pozivajući se na neimenovani bezbednosni izvor i kurdski novinski kanal Rudav.

Kako navodi, reč je o Mohamedu Mirzi Sindiju, koji je nekada bio viši oficir u obaveštajnoj agenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Parastin, organizaciji koju je osnovala Kurdistanska demokratska partija, jedna od dve velike stranke koje vladaju Iračkim Kurdistanom. 

Na snimcima koje su objavili lokalni mediji vidi se dim koji se diže iz olupine automobila. Neimenovani bezbednosni izvor rekao je za Rojters da je u toku istraga i da uzrok eksplozije još nije bio utvrđen.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.