Izvor: B92, 24.Maj.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBIJEN KAPETAN LESI

Ridvan Cazimi zvani Kapetan Lesi ubijen je u cetvrtak oko 16 casova, javlja dopisnik Radija B92. On je snajperskim hicima ubijen na teritoriji pod kontrolom OVPMB, dok se sa Sonom Salivenom vracao u Veliki Trnovac sa sastanka u susednom selu. Pre dva dana Cazimi je u svojoj kancelariji da kraci intervju dopisniku Radija B92. Na pitanje gde ce biti 24. maja, Cazimi je tada rekao da 'ce oni biti poslednji koji ce predati oruzje, ali da ce ga predati'. 'Ocekujem da 1. ili 2. juna popijemo kafu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Bujanovcu', rekao je tada Kapetan Lesi, prenosi B92.

Jedan od lokalnih komandanata OVPMB Ridvan Cazimi stradao je u obracunu albanskih ekstremista, koji nezadovoljstvo zbog predaje oruzja iskaljuju ubistvima lidera OVPMB, saopsteno je u cetvrtak Srni u Informativnoj sluzbi Komande Zdruzenih snaga bezbednosti u Bujanovcu. Navodeci da albanski ekstremisti ova ubistva pokusavaju da pripisu ZSB, isti izvor istice da u podrucju gde je ubijen Lesi nema pripadnika jugoslovenske vojske i policije. "Komanda ZSB izrazava zaljenje sto albanski ekstremisti obracune u svojim redovima pokusavaju da pripisu ZSB, cime nastoje da opravdaju svoj stav da nije trebalo dozvoliti povratak jugoslovenskih snaga u Sektor B", kazu u Informativnoj sluzbi ZSB.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.