UBIJAJU ZABAVU MILIONA Najlon sa mehurićima više neće pucketati

Izvor: Blic, 03.Jul.2015, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBIJAJU ZABAVU MILIONA Najlon sa mehurićima više neće pucketati

Pucketavi najlon više neće pucketati, jer je njegova nova verzija mnogo praktičnija od stare, koja je u upotrebi od 1960. godine.

Kako piše "Wall Streat Journal", kompanija "Sealed Air", koja se bavila proizvodnjom pucketavog najlona, osmislila je mnogo praktičniji način za siguran transport krhkih stvari.

Jedan kamion novog najlona za uvijanje, koji je nazvan "iBubble Wrap", može da uvije istu količinu materijala za transport kao 47 kamiona starog najlona sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vazdušnim balončićima.

Vazdušni balončići su kod novog najlona poređani u redove i svi balončići u jednom redu su međusobno povezani, pa kada budete poželeli da zgnječite jedan od njih, neće se čuti pucketavi zvuk kao do sada. To je tako zato što se vazduh kreće od balončića do balončića prilikom pritiska.

Ova kompanija iz Severne Karoline i dalje će nastaviti da proizvodi klasični najlon, a to će nastaviti da rade i druge kompanije koje se bave njegovom proizvodnjom, ali postoje velike šanse da će novoosmišljeni najlon u budućnosti potpuno da zauzme njegovo mesto zbog svoje praktičnosti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

»Ubijaju« zabavu miliona: Najlon više neće pucketati

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jul.2015

Najlon s mjehurićima više neće pucketati, jer je njegova nova verzija mnogo praktičnija od stare, koja je u upotrebi od 1960. godine...Kako piše "Wall Streat Journal", kompanija "Sealed Air", koja se bavila proizvodnjom pucketavog najlona, osmislila je mnogo praktičniji način za siguran transport...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.