UBIJAJU LJUDE KAO DA SU U LOVU NA PTICE Visoki funkcioner uhapšen noćas, a jutros ga izneli mrtvog!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2021, 14:42

"UBIJAJU LJUDE KAO DA SU U LOVU NA PTICE" Visoki funkcioner uhapšen noćas, a jutros ga izneli mrtvog!

Situacija u zemlji je iz dana u dan, sve teža i teža

Funkcioner stranke Nacionalna liga za demokratiju smenjene premijerke Mjanmara Aung San Su Ći umro je u pritvoru nakon što je uhapšen rano jutros, potvrdio je Rojtersu njegov stranački kolega.

Ba Mio Tein, poslanik raspuštenog parlamenta u Mjanmaru, rekao je agenciji da je partijski funkcioner Zo Majat Lin uhapšen rano jutros oko 1.30 i da njegovi rođaci sada pokušavaju da preuzmu njegovo telo u Vojnoj bolnici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Vojska Mjanmara preuzela je vlast u zemlji na godinu dana, uvodeći vanredno stanje zbog, kako tvrde, izborne prevare i uhapsili su predsednicu vladajuće stranke Mjanmara Aung San Su Ći i druge visoke zvaničnike Nacionalne lige za demokratiju koja je pobedila na novembarskim izborima.

Nedavno su snage bezbednosti optužene za nasilje i ubistva demonstranata, a bes u zemlji je eruptirao nakon ubistva 19-godišnje devojke.

- Ubijaju ljude kao da su u lovu na ptice. Šta bi se desilo da se ne bunimo protiv njih? Moramo da se bunimo - rekao je nedavno jedan od lidera protesta u gradu Davei.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.