UBICA IZ BARA POKUŠAO DA POBEGNE NA TROTINETU: Policija otkrila ŠTA je pronađeno u njegovoj TORBI posle likvidacije škaljarca

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2024, 16:31

UBICA IZ BARA POKUŠAO DA POBEGNE NA TROTINETU: Policija otkrila ŠTA je pronađeno u njegovoj TORBI posle likvidacije "škaljarca"

Tražen i po međunarodnoj poternici

Crnogorska policija saopštila je da je posle ubistva muškarca (29), koji se u evidencijama Uprave policije vodi kao član jedne organizovane kriminalne grupe u Baru, tokom blokade grada i potrage za izvršiocima zločina, u kratkom roku uhapšen mladić (27), takođe odranije poznat policiji.

Kako se navodi, u trenutku hapšenja, osumnjičeni je upravljao električnim trotinetom, a na glavi je nosio kacigu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Tokom sprovođenja blokade grada i preduzetih potražnih mera i radnji i pretrage terena, u izuzetno kratkom roku, a na osnovu opisa izvršioca krivičnog dela, efikasne reakcije službenika Regionalnog centra bezbednosti "Jug" i delotvorne i blagovremene postavke službe, sprečen je u bekstvu osumnjičeni i lišen slobode - navodi se u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

- Pretragom terena u prvcu bekstva osumnjičenog policija je pronašla crnu putnu torbu u kojoj je pronađeno vatreno oružje – automatska puška. Sumnja se da je upotrebom automatske puške koja je pronađena u neposredoj blizini njegovog lociranja, lišio života na način što je iz iste ispalio više projektila - dodaje se u saopštenju.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo ubistvo i krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

- Prema operativnim i obaveštajnim podacima kojima Uprava policije raspolaže oba lica su pripadnici jedne kriminalne grupe koja deluje na crnogorskom primorju - potvrđeno je iz crnogorske policije.

Osim toga, uhapšeni, kako se navodi, se već potražuje na međunarodnom nivou – za njim je raspisana međunarodna poternica od strane jedne države sa kojom pravosudni organi Crne Gore nemaju potpisan ugovor o ekstradiciji.

Izvor: Srbija Danas/Kurir

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.