UBICA DRONOVA NA GUSENIČKOJ ŠASIJI BMP-3: Obara avione, bespilotne letelice, ali tuče i po kopnenim ciljevima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022, 17:26

UBICA DRONOVA NA GUSENIČKOJ ŠASIJI BMP-3: Obara avione, bespilotne letelice, ali tuče i po kopnenim ciljevima (VIDEO)

Maksimalni domet topa je 6 km po daljini i 4 km po visini

Protivvazdušno samohodno vozilo zasnovano na vozilu pešadije BMP-3, predstavlja najnoviji sistem protivvazdušne odbrane Rusije. Modul na daljinsko upravljanje sa automatskim topom kalibra 57 mm smešten je na visoko pokretnoj guseničkoj šasiji BMP-3.

Brzina ispaljivanja topa iznosi 120 metaka u minuti sa selektivnim napajanjem i mogućnosti upotrebe četiri vrste municije. Derivacija 2S38 je dizajnirana da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obara sve niskoleteće avione, bespilotne letelice, krstareće rakete i rakete vazduh-zemlja.

Top može da pogađa ciljeve koji lete brzinom od 1800 km na sat, a takođe je efikasan i protiv zemaljskih ciljeva. . Više o ovom moćnom PVO samohodnom sistemu saznajte u odličnom video klipu ispod.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.