UBEDLJIVI DELFINI: Srpski vaterpolisti potopili Rumune!

Izvor: Kurir, 10.Dec.2013, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBEDLJIVI DELFINI: Srpski vaterpolisti potopili Rumune!

Vaterpolisti Srbije su lako na svom terenu nadigrali Rumuniju s 18:6

BEOGRAD - Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je na Tašmajadanu selekciju Rumunije sa 18:6 (3:0, 5:3, 5:2, 5:1), u drugom kolu Svetske lige.

Srbija je dominirala od početka utakmice i lako i ubedljivo došla do pobede u svom prvom duelu u ovogodišnjoj Svetskoj ligi, gde brani trofej osvojen prošle sezone.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nemanja Ubović sa četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << gola, tri je postigao Stefan Mitrović, po dva Filip Filipović, Andrija Prlainović, Slobodan Nikić, Dušan Mandić, Milan Aleksić, dok je Sava Ranđelović dao jedan.

Rumune je predvodio Dijakonu Nikulae sa dva gola. Srpski vaterpolisti će u narednom susretu 14. januara gostovati Rusiji.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je cilj njegove ekipe bio da pokaže ozbiljnost protiv Rumunije, što je i učinjeno.

"Drago mi je što smo sezonu počeli pobedom. Rezultat govori da protivnik nije dorastao našem kvalitetu. Cilj je bio da pokažemo ozbiljnost, to smo i učinili, igrači su od prvog do poslednjeg trenutka bili prisutni", rekao je Savić.

Savić je naveo da je glavni cilj njegove reprezentacije Evropsko prvenstvo u Budimpešti, koje će se održati u julu sledeće godine.

"Raduje me što ćemo se krajem decembra ponovo okupiti i na pravi način odraditi mini pripreme. Ovu Svetsku ligu ćemo iskoristiti kako bismo se što bolje spremili za naš najveći cilj ove sezone, što je svakako EP. Želja je da u ekipu uvedem što više mladih igrača, a na njima je da dokažu da su spremni za izazove", kazao je Savić.

Jedan od najboljih srpskih vaterpolista Filip Filipović rekao je da je lepo što su konačno počele reprezentativne obaveze.

"Rezultat pokazuje da meč nije bio napet, ovo je bio meč koji samo treba ozbiljno odraditi. Možda nismo ispunili naš cilj da ne primimo mnogo golova, ali šta je tu je. Verujem da će nam ovo okupljanje pomoći da budemo bolji na klupskom planu", rekao je Filipović.

Vaterpolista Srbije Stefan Mitrović naveo je da mu je drago što su se mladi igrač snašli u reprezentaciji.

"Ozbiljno smo pristupili i imali smo dobar ritam tokom cele utakmice. Drago mi je što se ekipi priključilo dosta mladih igrača koji su tu prvi put i što se njihovo neiskustvo na reprezentativnom nivou nije osetilo, snašli su se. Imamo još dosta toga da uigramo, dobro će nam doći pripreme u decembru", istakao je Mitrović.

Srpski vaterpolisti će u narednom susretu 14. januara gostovati Rusiji.

Vaterpolista reprezentacije Srbije Živko Gocić rekao je da mu je drago što je kao kapiten predvodio ekipu do ubedljivog trijumfa nad Rumunijom.

"Igrali smo jako dobro od početka do kraja i tako izvojevali jako ubedljivu pobedu. Jako mi je drago što sam u ulozi kapitena debitovao ovako ubedljivim rezultatom. Nadam se da ćemo i ubuduće lako beležiti pobede", rekao je Gocić.

Srbija je u utorak u svom prvom okršaju u Svetskoj ligi, gde brani titulu, na plivalištu Tašmajdan pobedila Rumuniju sa 18:6.

"Drago mi je što su mladi momci igrali večeras, u znatno većoj meri nego obično. Pokazali su da su hrabri da igraju za reprezentaciju i to je ono sto ostavlja najveći utisak iz ove utakmice", kazao je Gocić.

> > >

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.