U znaku Apolonove vatre

Izvor: Danas, 22.Nov.2019, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U znaku Apolonove vatre

Dan Narodnog pozorišta u Beogradu koje tokom 151. sezone obeležava 100. godišnjicu Beogradske opere proslavljen je danas dodelom nagrada i priznanja, u duhu "Apolonove vatre" u kojoj, prema rečima upravnika NP Ivane Vujić Kominac, "imaju pravo i privilegiju da do kraja u svetlosti, umetnosti, ludosti gore svi" koji su na bilo koji način povezani sa nacionalnim teatrom.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Scena Narodnog pozorišta – privilegija za glumce

Izvor: RTS, 22.Nov.2019

Svečanim programom "Goreti vatrom Apolonovom", Narodno pozorište u Beogradu proslavilo je 151 godinu postojanja. Uz podsećanje na istorijat kuće, na velikoj sceni su uručene nagrade i priznanja svima koji su doprineli uspešnom radu nacionalnog teatra. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.