U znak sećanja na nastradale studente

Izvor: RTS, 24.Maj.2012, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U znak sećanja na nastradale studente

Roditelji šestoro poginulih u aprilu mesecu u diskoteci "Kontrast" u Novom Sadu i studenti Novosadskog univerziteta, pokrenuli su inicijativu za izgradnju kapele na kompleksu Univerziteta u pomen svim nastradalim studentima.

U Novom Sadu je prikupljeno 10.000 potpisa, a u Kikindi tri hiljade za izgradnju kapele u znak sećanja na šestoro mladih koji su nedavno tragično nastradali u diskoteci "Kontrast" u Novom Sadu.

Prikupljeni potpisi su uručeni rektoru Univerziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Novom Sadu, a među poginulim studentima bio je i 21-godišnji Renato Vuković iz Kikinde student druge godine hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

Renato je bio jedinac. Odrastao je bez oca, uz majku Snežanu, koja svakodnevno obilazi njegov grob. Po povratku kući, kaže, okružuju je tužne uspomene - nedirnuta Renatova soba, njegov radni mantil, papuče, indeks, gitara i hiljadu drugih sitnica.

Majka Snežana kaže da je imao nameru da nastavi školovanje u Milanu, na Hemijsko tehnološkom fakultetu, a imao je i ponudu da ostane na fakultetu kao asistent.

Renato je voleo sport i nastupao je za ekipu američkog fudbala "Mamuti" iz Kikinde. Njegov trener, Mirko Jočić, kaže da je bio izuzetan sportista s kojim je, kako kaže, imao divnu saradnju.

"Bio je poštovan i od svih saigrača, a sama činjenica da je svakog vikenda dolazio u Kikindu na treninge i utakmice iz Novog Sada, najbolje govori kolika je bila njegova posvećenost sportu i našem klubu", kaže Jočić.

Pored studija, Renato je prošle godine započeo proizvodnju sapuna sa lekovitim svojstvima, a njegova majka dodaje da je sa profesorima sa fakulteta napravio dvadesetak receptura, pa je, kako kaže, njoj ostalo u amanet da nastavi sa proizvodnjom.

Novcem dobijenim prodajom sapuna, dodaje Snežana, i drugim sredstvima finansirala bi se izgradnja kapele, a postoji i predlog za ustanovljenje nagrade za osnovne studije koja bi nosila Renatovo ime i nagrade za doktorske studije sa imenom doktorke Milene Dalmacije, Renatove devojke, koja je poginula s njim.

Gradonačelnik Novog Sada podržao je sve inicijative i obećao finansijsku i svaku drugu pomoć.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sećanje na nastradale studente

Izvor: RTS, 24.Maj.2012

Roditelji šestoro poginulih u aprilu u diskoteci "Kontrast" u Novom Sadu i studenti Novosadskog univerziteta, pokrenuli su inicijativu za izgradnju kapele na kompleksu Univerziteta u spomen nastradalim kolegama. ..U Novom Sadu je prikupljeno 10.000 potpisa, a u Kikindi tri hiljade, za izgradnju kapele...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.