Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2014, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U znak protesta objesio lutke s likom izraelskih političara

BUDIMPEŠTA - Gradonačelnik gradića Erpatak u Istočnoj Mađarskoj izrazio je protest protiv izraelske ofanzive na Gazu "vješanjem" lutaka s likom izraleskih političara.

Mihalj Zoltan Oros, koji je na položaju gradonačelnika Erpataka od 2005. godine, je danas u izjavi za AP objasnio svoj postupak rekavši  kako "jevrejska država terora" pokušava da uništi Palestince i kako se on protivi "naporima jevrejskih masona da zavladaju svijetom".

Zbog toga se odlučio da u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << subotu "ojbesi" lutke s likovima izraleskog premijera Benjamina Netanijahua i bivšeg predsjednika Šimona Peresa. Na video snimku te "egzekucije" na Internetu se može vidjeti kako "dželat" s crnom kukuljicom preko glave izmiče stolice ispod lutaka s likom dvojice izraelskih političara, koji stoje ispod vješala s namaknutom omčom oko vrata.

Mađarsko ministarastvo inostranih poslova osudilo je Orosov postupak, ističući kako je on nevine žrtve rata iskoristio "da širi propagandu koja podstiče mržnju".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.