U zemlji krvi i meda” od februara u Srbiji, BiH, i Hrvatskoj

Izvor: Politika, 21.Dec.2011, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''U zemlji krvi i meda” od februara u Srbiji, BiH, i Hrvatskoj

SARAJEVO – Film „U zemlji krvi i meda”, kojim je holivudska glumica Anđelina Džoli debitovala kao scenarista i reditelj, počeće da se prikazuje 16. februara u Bosni, Srbiji i Hrvatskoj, saopštio je danas distributer „Blitz film i video”.

Film će, takođe, od 22. do 28. decembra biti ekskluzivno prikazivan u sarajevskom ''Multipleks Sinema sitiju''. Američka premijera filma zakazana je za 23. decembar.

„Premijera filma ''U zemlji krvi i meda'' u februaru znači >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << mi više od bilo koje premijere za koju sam vezana. Moja porodica i ja se radujemo što ćemo u februaru doći u Bosnu i podeliti taj trenutak sa izvanrednom glumačkom ekipom filma” izjavila je Džoli.

Film, čija se radnja dešava pre i tokom rata u Bosni 1992-95, sniman je u Bosni i Mađarskoj u njemu igraju glumci iz BiH, Srbije i Hrvatske.

„Životna iskustva glumaca na terenu tokom rata u Bosni mnogo su uticali na činjenice prikazane u filmu i na njegov konačni oblik'', naglasila je Džoli.

Iako je snimljena i engleska verzija filma, u verziji koja će se prikazivati u Sjedinjenim Državama i Sarajevu glumci govore svojim materinjim jezikom.

Film „U zemlji krvi i meda” je priča o Srbinu i Muslimanki koji se zaljubljuju pre rata i ponovo sreću u ratu - on kao vojnik, ona zarobljenik.

Film je u nominovan za Zlatni globus, a nedavno je dobio nagradu „Stenli Kramer” koju Udruženje američkih producenata dodeljuje filmovima koji se bave društvenim pitanjima.

Tanjug

objavljeno: 21.12.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.