U zatvor zbog davljenja dečaka u Srebrnom jezeru!

Izvor: Mondo, 13.Sep.2017, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U zatvor zbog davljenja dečaka u Srebrnom jezeru!

Osnovni sud u Velikom Gradištu progaslio je krivim D.S i M. S. iz Niša, Z. J. iz Vučića i M. G. iz Rače za utapanja dvoje dece u Srebrnom jezeru.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Okrivljeni D.S. i M. S., oboje iz Niša, osuđeni su na zatvor od dve godine, u koje im se uračunava i vreme provedeno u pritvoru, saopštio je Beti portparol Osnovnog suda u Gradištu.

Deca su se udavila septembra 2016.

Okrivljeni  Z J. i M. G. osuđeni su >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na godinu dana zatvora koju će izdržavati u kućnom pritvoru uz primenu elektronskog nadzora.

Protiv presude dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Kragujevcu.

D. S. i M. S. iz Niša dečacima su iznajmili pedalinu bez sigurnosnih pojaseva, rečeno je ranije iz tužilaštva.

Osuđeni su za krivično delo "teška dela protiv opšte sigurnosti".

Druga dvojica - direktor Osnovne skole "Karađorđe" iz Rače Kragujevačke i trener, koji je pomoćni radnik u toj školi Z.J. i M.G terete se za krivično delo "teška dela protiv opšte sigurnosti".

Braća Nikola (13) i Stefan Petrović (14), obojica neplivači, utopili su se u nedelju 11. septembra 2016. u Srebrnom jezeru.

Njihova tela pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije pronašli su i izvukli iz jezera dan kasnije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.