U vrtić Čarobna šuma krenulo 90 mališana

Izvor: Glas javnosti, 20.Jan.2012, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U vrtić "Čarobna šuma" krenulo 90 mališana

BEOGRAD - U novosagrađenom vrtiću "Čarobna šuma", koji se nalazi iza upravne zgrade opštine Rakovica, boravi ukupno 90 mališana, čiji su roditelji zaposleni u različitim službama u opštinskoj zgradi, kao i ona deca kojima je ovo obdanište najbliže mestu stanovanja. Vrtić površine 276 kvadratnih metara izgradila je opština Rakovica iz sopstvenih sredstava, dok je za kompletno opremanje objekta iz budžeta grada Beograda izdvojeno četiri miliona dinara.

Za decu jaslenog i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vrtićkog uzrasta je posle novogodišnjih i božićnih praznika počeo period adaptacije, a danas su ih posetili gradska sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić i Bojan Milić, predsednik opštine Rakovica.

- Ovo je jedinstven vrtić u Beogradu, koji se nalazi najbliže jednoj radnoj organizaciji. Sagrađen je na incijativu zaposlenih u ovoj opštini, koji su želeli da njihovi mališani budu što bliže njihovom radnom mestu i na taj način oni štede dragoceno vreme na dovođenje i odvođenje dece do vrtića. Važno je da slušate i osluškujete potrebe roditelja i da na osnovu toga stvarate i gradite nove vrtiće, što će grad Beograd činiti i ubuduće - izjavila je Jovčićeva i istovremeno najavila da će od sledeće nedelje biti otvorena posebna telefonska linija za sve roditelje čija deca imaju smetnje u razvoju kako bi im se na  osnovu njihovih potreba pružila neophodna podrška i različite vrste servisnih usluga.

Novom vrtiću posebno su se radovale mlade mame Marija Petrović i Olivera Nešić, koje su zaposlene u službi protokola. Njihovi sinovi imaju 18 meseci i do otvaranja "Čarobne šume" čuvale su ih bake. Kako kažu, mališani su se dobro adaptirali na boravak u vrtiću.

- Ovo je zaista fenomenalan poduhvat i prezadovljni smo što svako jutro zajedno krećemo na posao i što znamo da našu decu ostavljamo u sigurnim rukama. Iako nas ne viđaju tokom radnog vremena, spokojne smo jer su svega stotinak metara udaljeni od nas - rekla nam je Marija.

Bojan Milić je istakao da u opštinskoj zgradi radi mnogo ljudi iz različitih službi i da je upisivanjem njihove dece u ovaj vrtić oslobođeno oko 50 dodatnih mesta u drugim rakovičkim obdaništima.

- "Čarobna šuma" je visokoenergetski efikasan vrtić građen po uzoru na slične objekte u skandinavskim zemljama, a u planu je postavljanje geotermalne toplotne pumpe i solarnih kolektora na krovu vrtića koji će služiti za grejanje vode. Vrtić krase i aluminijumski brisoleji, koji reflektuju prelepu prirodu u okruženju, a čija je primarna funkcija da tokom letnjih meseci štite objekat od sunca i pregrevanja - rekao je Milić i dodao da će igraonicu u staklenoj bašti koja je u sklopu ovog objekta u određenom periodu moći da koriste i druga deca čiji roditelji imaju nekog posla u opštini.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.