U valjevskim vrtićima 57 obolelih od salmonele

Izvor: Studio B, 22.Apr.2014, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U valjevskim vrtićima 57 obolelih od salmonele

Od salmonele je do sada u Valjevu obolelo 57 osoba, a novi slučajevi danas su laboratorijski potvrđeni kod troje dece iz Predškolske ustanove "Milica Nožica", saopštio je Zavod za javno zdravlje.

Među 57 obolelih, 53 su deca iz vrtića, jedan đak iz celodnevnog boravka u Prvoj osnovnoj školi i troje zaposlenih u PU "Milica Nožica" koja upravlja obdaništima.

Zavod je saopštio da se nastavlja epidemiološko istraživanje uzroka infekcije salmonelom, kao i putevi >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << njenog prenošenja.

U Zavodu za javno zdravlja kažu da je, najverovatnije, uzrok salmonele hrana koja je poslužena deci u vrtićima 19. ili 20. marta, ali koja namirnica je bila neispravna nije moguće utvrditi, jer u centralnoj kuhinji valjevskih vrtića nisu sačuvani uzorci hrane koja je deci poslužena kritičnih dana.

U centralnoj kuhinji PU "Milica Nožica" dnevno se pripremi i do 1.600 obroka.

Epidemija salmonele je u valjevskim vrtićima proglašena 31. marta.

Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić ocenio je da krivci moraju biti kažnjeni, međutim, do sada odgovornost za epidemiju salmonele još uvek niko nije preuzeo, prenose lokalni mediji.

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.