U utorak presuda Maksimoviću za trgovinu ljudima

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 16:38

U utorak presuda Maksimoviću za trgovinu ljudima

Beograd -- Viši sud u Beogradu u utorak bi trebalo da objavi prvostepenu presudu Mihajlu Maksimoviću i njegovom bratu Dušanu Milenkoviću.

Podsetimo, oni su optuženi za posredovanje u tzv. elitnoj prostituciji.

U završnim rečima postupajući tužilac je predložio sudu da Maksimovića zbog dva krivična dela trgovina ljudima i za jedno krivično delo posredovanje u prostituciji osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam i po godina, kao i da mu izrekne novčanu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaznu od 300.000 dinara.

Za drugookrivljenog tužilac je predložio da ga za tri krivična dela posredovanje u prostituciji osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od dve i po godine, tako što će za svako krivično delo da ga osudi na kaznu zatvora od po devet meseci.

Tužilac je predložio i da sud Milenkoviću izrekne novčanu kaznu od 360.000 dinara.

Sa druge strane odbrana je predložila da se Maksimović oslobodi od optužbe da je počinio dva krivična dela trgovina ljudima i da se osudi za jedno krivično delo posredovanje u prostituciji.

Za Milenkovića odbrana je predložila da sudu ga osudi za jedno produženo krivično delo posredovanje u prostituciji i to na uslovnu osudu.

Na presudu koju će sutra izreći Viši sud odbrana i tužilaštvo će imati pravo da ulože žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Maksimović je ranije priznao da je posredovao između devojaka i klijenata u prostituciji, ali je negirao da je izvršio drugo krivično delo za koje je optužen, a to je "trgovina ljudima", prema tri oštećene devojke.

Maksimoviću je u oktobru2021. godine ukinut kućni pritvor i danas je došao sa slobode u sudnicu.

Prema optužnici, Maksimović i Milenković se terete da su od novembra 2015. do januara 2019. na različitim lokacijama učestvovali u dogovaranju i organizovanju intimnih odnosa devojaka koje su radile za njih i klijenata.

Maksimović je organizovao profesionalno fotografisanje tih žena radi prezentacije klijentima, ugovarao vreme, mesto i iznos novca za pružene seksualne usluge, organizovao prevoz devojaka do klijenata i nazad do stanova u kojima su živele, i od njih uzimao 30 procenata od zarade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Presuda Maksimoviću za trgovinu ljudima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2024, 04:29

Viši sud u Beogradu danas bi trebalo da objavi prvostepenu presudu Mihajlu Maksimoviću i njegovom bratu Dušanu Milenkoviću, optuženim za posredovanje u tzv. elitnoj prostituciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.