U utorak izbor gradonačelnika, zamjenika i Gradskog vijeća

Izvor: SandzakPress.net, 08.Feb.2024, 13:51

U utorak izbor gradonačelnika, zamjenika i Gradskog vijeća

Skupština grada Novog Pazara izabraće u utorak, 13. februara, gradonačelnika, njegovog zamenika i članove Gradskog veća Novog Pazara, najavljeno je danas. Kandidat za prvog čoveka grada je nosilac liste “Evropski Novi Pazar-Rasim Ljajić” Nihat Biševac, kojem će to biti treći mandat gradonačelnika. Na sednici će biti izabrani i predsednik, njegov zamenik, te članovi Administrativno-mandatne komisije, kao i Komisije za statutarna, organizaciona i normativna pitanja. Među koalicionim >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << partnerima dogovorena ista raspodela mandata kao i prethodne četiri godine, odnosno da će Gradsko veće činiti šest funkcionera SDP i tri srpske liste (SNS-SPS). Iz Stranke pravde i pomirenja ističu da je konstitutivna sjednica bila nelegalana. Naime, nakon glasanja za predsjednika Skupštine Novog Pazara konstatovano je da su 23 glasačka listića bila su ispravna sa zaokruženim ZA, dok je jedan listić bio sporan, jer ZA nije zaokruženo na predviđenom mjestu, pa samim tim nije bilo većine za izbor Samira Lekića. Predsjedavajući u tom trenutku, najstariji odbornik Jonuz Džanković (SPP), donio je odluku o odgađanju izborne Skupštine za mjesec dana. Slijedeći njegov poziv, ostali članovi SPP-a su izašli ispred govornice, raširili transparent “Nemate izborni legitimitet”, a potom napustili skupštinsku salu. Uprkos tome što je predsjedavajući Džanković zbog odlučujećeg nevažećeg listića, prekinuo sjednicu, odbornici SDP-a i Srpske liste nelegalno su imenovali su novog predsjedavajućeg, a potom ponovo organizirali tajno glasanje na kojem su Lekića izabrali za predsjednika Skupštine. Iz SPP-a su najavili da će borbu nastaviti pravnim putem. The post U utorak izbor gradonačelnika, zamjenika i Gradskog vijeća appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Zakazana prva sednica lokalnog parlamenta u Novom Pazaru

Izvor: Danas, 08.Feb.2024

Odbornici novog saziva Skupštine grada Novog Pazara, prvu sednicu održaće 13.februara, na kojoj će se birati gradonačelnik, njegov zamenik i članovi Gradskog vrća.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.