U ustanovama socijalne zaštite obolelo 123 korisnika i 32 zaposlenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2020, 18:01

U ustanovama socijalne zaštite obolelo 123 korisnika i 32 zaposlenih

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 123 korisnika i 32 zaposlena, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 518, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 192.

Prisustvo infekcije kovid-19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Aleksincu, Knjaževcu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Beogradu.

Koronavirus potvrđen je u domovima za stare u "Stara pruga" na Umci, "Doživeti stotu", "Miljakovački vinogradi", "Nada" i "Holiday house lux" u Beogradu, "Mass Green House" u Petrovaradinu, "Radost" i "S.Nikola" u Negotinu, "Gardoš" u Zemunu,

Virus je potvrđen i u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu i Stacionaru za decu i omladinu sa autizmom Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu.

Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'', Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Stara pruga'', Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Radost'' u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.