U upravnom odboru protiv svoje volje?

Izvor: RTS, 01.Jul.2013, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U upravnom odboru protiv svoje volje?

Predsednik Oštine Topola Dragan Jovanović tvrdi da je bez pristanka imenovan u Upravni odbor etno sela Strmovo u Aranđelovcu. U etno selu to negiraju.

Krađa identiteta preko ličnih podataka građana postaje sve češća i u Srbiji. Predsednik Oštine Topola Dragan Jovanović tvrdi da su ga bez njegovog pristanka, ljudi koje ne poznaje, imenovali u Upravni odbor etno sela Strmovo u Aranđelovcu.

Pretpostavlja da je to urađano na osnovu kopije njegove nevažeće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lične karte. Strahuje, da je zloupotrebom njegovog imena i potpisa neko došao do imovinske koristi ili je pak nekom naneta šteta. Međutim, u etnoselu to negiraju.

Predsednik Opštine Topola Dragan Jovanović podneo je krivične prijave protiv Etno sela Strmovo u Aranđelovcu i njegovog osnivača kompanije Milenijum Grup iz Beograda, jer su ga, kako kaže zloupotrebom ličnih podataka imenovali za člana Upravnog odbora Etno sela.

Krivične prijave podneo je i protiv NN lica u Osnovnom sudu u Aranđelovcu i Agenciji za privredne registre u Beogradu koje ga je bez njegove saglasnosti, potpisa i bilo kakvog dokumenta upisalo za člana Upravnog odbora.

"Ja sam saznao da su me oni postavili u Upravni odbor tog privrednog društva Strmovo tek kada se afera pojavila u medijima da je to privredno društvo Strmovo oštetilo Dunav osiguranje za višemilionsku sumu", kaže Jovanović.

Kaže i da strahuje zbog pretećih telefonskih poziva u kojima mu se sugerise da ćuti o tome.

Kao član Upravnog odbora Strmova u Aranđelovcu Jovanović je upisan još 2007. godine. Njegovo ime je tek ovih dana izbrisano iz privrednog registra.

Advokat Branka Đurovac, koja zastupa Jovanovića, kaže da će podneti tužbu za naknadu štete.

"Sigurno ćemo ustati tužbom za naknadu štete, jer je šteta prouzrokovana nematerijalna, a što se objašnjava psihičkim stanjem u kome se našao Dragan Jovanović", kaže Đurovac.

Advokat Etno sela i firme Meilenijum demantuje optužbe i tvrdi da o krađi identiteta nema ni govora.

"U ime etno sela Strmovo, decidirano tvrdim da je gospodin Jovanović 2007. znao da je predložen za člana UO i bez njegovog pristanka na tu funkciju nije ni mogao da bude imenovan. Njega je predložio Urošević Miloš", rekao je advokat Aleksandar Vujasinović.

I dok Vujasinović tvrdi da su njegovi klijenti spremni da na sudu dokažu Jovanovićevo članstvo u Upravnom odboru, predsednik Opštine Topola zahteva od nadležnih organa da utvrde kako je došlo do, kako tvrdi, krađe njegovih ličnih podataka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.