U trku ulazi i Bil de Blazio

Izvor: B92, 16.Maj.2019, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U trku ulazi i Bil de Blazio

Njujork -- Demokratska stranka objavila je danas da će se gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio kandidovati za predsednika SAD.

AP navodi da De Blazio, najavljujući svoju kandidaturu, pokušava da preuzme ulogu na nacionalnoj sceni koja mu je izmakla kao gradonačelniku najvećeg grada u Americi.

Prema rezultatima ankete, 76 odsto građana Njujorka misli da De Blazio ne bi trebalo da se kandiduje za predsednika SAD.

On je istakao uverenje da će njegova poruka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o borbi protiv finansijske nejednakosti naići na odziv među američkim građanima.

Navodi se da De Blazio, između ostalog, kao uspeh može da navede veći broj celodnevnih predškolskih ustanova širom Njujorka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.