U toku saslušanje osumnjičenih za malverzacije sa robnim rezervama

Izvor: Press, 22.Nov.2013, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku saslušanje osumnjičenih za malverzacije sa robnim rezervama

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva nakon saslušanja biće doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka.
"Tužilaštvo je naložilo da se nastavi sa prikupljanjem potrebnih podataka u vezi sa skladištenjem pšenice i kukuruza i kod drugih preduzeća kao i drugih roba obzirom da prema do sada prikupljenim informacijama postoji sumnja da se na sličan način manipulisalo svim robama u vlasništvu Direkcije za robne rezerve", navodi se u saopštenju.
U Tužilaštvo za organizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kriminal policija je danas privela pet osoba iz Sombora i Novog Sada - načelnika odeljenja u Centru za prehrambene proizvode Republičke direkcije za robne rezerve u Novom Sadu Mihaila Uvačeka, šefa Odseka za prehrambene proizvode u Robnim rezervama Jelenu Drobnjak, sudskog veštaka Stašu Savkovića i zaposlene u preduzeću "Jugoinspekt" Sinišu Kozlina i Angelinu Strilić.
Protiv njih i dva osobe koje nisu pronađene, policija je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su nezakonito raspolagali robom Direkcije za robne rezerve.
Naime, prema navodima u krivičnoj prijavi, osumnjičeni su u periodu od 2005. do 2012. omogućili prisvajanje merkantilne pšenice u količini od 11.000 tona i kukuruza od 10.500 tona usladištenih u dva privatna preduzeća u Somboru, navodi se u saopštenju.
Sumnja se da je prisvajanjem robe koja se nalazila na skladištenju pribavljena protivpravna imovinska korist veća od pet miliona evra i da je za isti iznos oštećena i Republička direkcija za robne rezerve.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Saslušani osumnjičeni za krađu žita

Izvor: B92, 22.Nov.2013

Beograd -- U Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušani su osumnjičene za nezakonito raspolaganje robom Direkcije za robne rezerve...Kako je ranije navedeno u saopštenju Tužilaštva, nakon saslušanja biće doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka..."Tužilaštvo je naložilo da se nastavi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.