U toku obuka vojnika iz jedinice vojne policije : Osnovne tehnike brobe i zahtevna fizička obuka

Izvor: B92, 23.Jan.2024, 19:21

U toku obuka vojnika iz jedinice vojne policije : Osnovne tehnike brobe i zahtevna fizička obuka

U bataljonima vojne policije iz sastava Kopnene vojske u toku je obuka vojnika koji su dobrovoljno služenje vojnog roka započeli u septembru prošle godine.

Oni se, u skladu sa svojim specijalnostima, sada osposobljavaju za realizaciju kolektivnih zadataka u vojnopolicijskim jedinicama, nakon što su uspešno prošli četvoromesečno individualno obučavanje u centrima Komande za obuku.

Akcenat je na uvežbavanju taktičkih radnji i postupaka i primeni ovlašćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojne policije u različitim situacijama, uz upotrebu borbenih vozila i savremenog naoružanja i opreme kojima su opremljene jedinice vojne policije Vojske Srbije.

Vojnici se u ovoj fazi uče i osnovnim tehnikama borenja, prolaze zahtevnu fizičku obuku i aktivno učestvuju u realizaciji redovnih aktivnosti jedinica.

Cilj je da se po završetku obuke dobiju vojnici koji su fizički sposobni, dobro obučeni i motivisani za rad u jedinicama vojne policije.

Za one koji žele da postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije, stvoreni su uslovi da neophodnu selekciju prođu još tokom služenja vojnog roka, kako bi odmah po njegovom završetku mogli da stupe u profesionalnu vojnu službu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obuka vojnika u jedinicama vojne policije

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 23.Jan.2024

SRBIJA –  U bataljonima vojne policije iz sastava Kopnene vojske u toku je obuka vojnika koji su dobrovoljno služenje vojnog roka započeli u septembru prošle godine. Oni se, u skladu sa svojim specijalnostima, sada osposobljavaju za realizaciju kolektivnih zadataka u vojnopolicijskim jedinicama,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.