U toku je velika akcija toplog pranja sudova za odlaganje komunalnog otpada JKP „Gradska čistoća” Beograd

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2024, 13:12

U toku je velika akcija toplog pranja sudova za odlaganje komunalnog otpada JKP „Gradska čistoća” Beograd

U toku je velika predprolećna akcija čišćenja i pranja svih tipova sudova za odlaganje komunalnog otpada na svim centralnim gradskim opštinama koje su u nadležnosti Javnog-komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” Beograd.

Pored čišćenja i pranja, akcija obuhvata i popravku kontejnera, održavanje đubrijera i ostalih tipova sudova koji su u nadležnosti preduzeća, kao i dodatno intenzivno čišćenje i pranje ulica, te održavanje kontejnerskih mesta.

Istovremeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ova akcija predstavlja pripremu za pun i pojačan letnji režim rada preduzeća, koji svake godine, pa tako i ove,  počinje 15. marta.

Budući da su tokom februara meseca ove godine bile znatno više temperature nego što je to uobičajeno, a vreme pogodno za obavljanje ovog posla, pripreme za letnji režim rada su počele nešto ranije, kao i pranje komunalnih sudova koje nije moguće sprovoditi kada su temperature niže od 4 Celzijusova stepena.

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” Beograd održava 18 160 sudova za odlaganje komunalnog otpada zapremine 1.1 kubik, 3000 džambo kontejnera zapremine 3.2 kubika, 2700 betonskih đubrijera na velikim raskrsnicama, stajalištima javnog gradskog prevoza i u pešačkim zonama, 1500 podzemnih kontejnera za odlaganje reciklabilnog otpada, 400 setova za reciklažu, oko 90 reciklažnih ostrva i 400 reciklažnih  zvona za odlaganje stakla.

Cilj je da se u jednoj obimnoj akciji u narednom periodu specijalnim vozilima namenjenim obavljanju ove vrste posla prođe kroz ceo grad, kao i da se dodatno operu i urede kontejnerska mesta.

Svakog dana sada je na terenu u proseku oko 620 radnika u tri smene, sa blizu 40 cisterni u jednoj smeni, blizu 200 transportnih vozila za odnošenje otpada, blizu 30 elektro čistilica i čistilica na gas, i oko 30 građevinskih mašina i ostale mahanizacije, kojima se na dnevnom nivou odnese u proseku blizu 1700 tona smeća.

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ Beograd apeluje na sugrađane i poziva ih da pomognu u naporima da se očuvaju sudovi za odlaganje komunalnog otpada, te da svoje kućno smeće odlažu na primeren način u posude koje su za to propisane.

„Gradska čistoća“ Beograd apeluje da u sudove za komunalni  otpad građani ne odlažu šut, građevinski materijal, niti kabasti otpad, čime uništavaju sudove, te znatno otežavaju ili u potpunosti onemogućavaju pražnjenje kontejnera, i naročito da ne bacaju pepeo i žar jer vatra trajno oštećuje sudove koji ne pripadaju samo „Gradskoj čistoći” već svim Beograđanima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.