U sukubima u Jemenu stradalo 40 ljudi, među njima brojni civili

Izvor: B92, 11.Avg.2019, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sukubima u Jemenu stradalo 40 ljudi, među njima brojni civili

Dubai -- U sukobima između jemenskih snaga bezednosti i separatista u Adenu od četvrtka je stradalo 40 ljudi i 260 je povređeno

Među poginulima su i brojni civili, saopštila je danas Kancelarija UN za humanitarna pitanja. "Bolno je konstatovati da tokom Kurban-bajrama, porodice oplakuju smrt svojih bližnjih umesto da slave praznik u miru i skladu", izjavila je koordinatorka UN Liz Grande i dodala da je prema prvim informacijama poginulo 40 i povređeno 260 ljudi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Organizacija "Lekari bez granica" koja vodi bolnicu u Adenu, ranije je navela da je hospitalizovano 119 osoba za 24 sata.

Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija koja vojno interveniše u Jemenu saopštila je danas da je gađala položaj koji predstavlja "pretnju" vladi u Jemenu gde su separatisti zauzeli predsedničku palatu i tri kasarne na jugu zemlje.

Situacija u Jemenu je haotična jer pored separatista, vlada, koju podržava arapska koalicija, ratuje od 2015. protiv šiitskih pobunjenika iz pokreta Huti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.