U sukobu policije i rudara poginula jedna osoba

Izvor: Blic, 01.Apr.2014, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sukobu policije i rudara poginula jedna osoba

Jedna osoba je poginula, a 49 je povređeno u sukobima policije i rudara u Boliviji, saopštile su lokalne vlasti a preneo AFP.

Rudari su počeli protest u ponedeljak i blokirali puteve u planinskoj oblasti Anda - La Paza, Orura, Kočabambe i Potosija.

Oni su protestovali jer je minerima, prema nacrtu zakona koji se razmatra u parlamentu, zabranjeno da rade za strane kompanije, već samo za domaće.

O smrti jednog rudara, javio je ministar unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Karlos Romero.

Rudari kažu da su poginula dvojica njihovih kolega, ali to za sada nije potvrđeno.

Romero je rekao da je dosta policajaca povredjeno kada su na njih rudari bacali dinamitske šipke.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U sukobu policije i rudara u Boliviji poginula jedna osoba

Izvor: Blic, 01.Apr.2014

Jedna osoba je poginula, a 49 je povređeno u sukobima policije i rudara u Boliviji, saopštile su lokalne vlasti a preneo AFP. Rudari će moći da rade samo za domaće kompanije..Rudari su počeli protest u ponedeljak i blokirali puteve u planinskoj oblasti Anda - La Paza, Orura, Kočabambe i Potosija...Oni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.