Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2014, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sukobima poginuo demonstrant

ANKARA - U sukobu kurdskih demonstranata i turskih bezbjednosnih snaga zbog uklanjanja spomenika pobunjeničkom borcu Mahsumu Korkmazu u gradu Lice na jugoistoku Turske, poginula je jedna osoba, javili su danas turski mediji.

Prema navodima medija, spomenik pripadniku Radničke partije Kurdistana /PKK/ bio je podignut na groblju u Liceu.

PKK se nalazi na listi terorističkih organizacija u Turskoj, EU i SAD.

Kurdski demonstranti bacali su kamenice i pirotehniku na vojnike, koji su došli da uklone spomenik na osnovu sudskog naređenja.

Bezbjednosne snage ispalile su suzavac na demonstrante.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Na jugoistoku Turske poginula jedna osoba

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Avg.2014

U sukobu kurdskih demonstranata i turskih sigurnosnih snaga, zbog uklanjanja spomenika pobunjeničkom borcu Mahsumu Korkmazu u gradu Lice na jugoistoku Turske, poginula je jedna osoba, javili su danas turski mediji...Prema navodima medija, spomenik pripadniku Radničke partije Kurdistana /PKK/ bio je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.