U sukobima između talibana i graničara jedna žrtva

Izvor: B92, 31.Jul.2022, 17:52

U sukobima između talibana i graničara jedna žrtva

U sukobima između talibanskih snaga i iranske granične straže poginuo je najmanje jedan pripadnik avganistanske policije, izjavio je Bahram Hakmal.

"Imamo jednog poginulog i jednog ranjenog, uzrok sukoba još nije jasan", rekao je Hakmal, portparol južne avganistanske provincije Nimroze, za Rojters.

Majsam Barazandeh, guverner iranske pogranične oblasti Hirmand, rekao je da su sukobi prestali i da nema žrtava, javila je poluzvanična novinska agencija Fars. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Iranska novinska agencija Tasnim izvestila je da su sukobi izbili nakon što su talibanske snage pokušale da podignu svoju zastavu u oblasti koja nije avganistanska teritorija.

Lokalni izvori su kazali britanskoj agenciji da su ljudi koji žive u blizini granice na avganistanskoj strani pobegli iz svojih domova kada su se sukobi intenzivirali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.