U stampedu poginulo 220 hodočasnika, 450 povređeno

Izvor: Press, 24.Sep.2015, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U stampedu poginulo 220 hodočasnika, 450 povređeno

Najmanje 220 hodočasnika je danas poginulo, a 450 povređeno u ljudskom stampedu u saudijskom gradu Mini, izvan svetog muslimanskog grada Meke, gde je u hadžiluk došlo oko dva miliona ljudi, saopštili su zvaničnici.
         Mina se nalazi na oko pet kilometara od Meke. Tu u više od 160.000 šatora spavaju vernici za vreme hodočašća. Pre devet godina, najamanje 360 hodočasnika je poginulo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tokom hadžiluka u istom mestu, podsetila je agencija AP. Hadžiluk je jedan od pet stubova islama i svaki musliman je dužan da bar jednom u životu, ako je sposoban, ode na hadžiluk. Najmanje 111 osoba je poginulo, a 390 povređeno 12. septembra kada se srušio kran u najvećoj džamiji na svetu Al Haram u Meki.


Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.