U sredu stiže proleće!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2013, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sredu stiže proleće!

BEOGRAD -

Proleće na severnoj Zemljinoj polulopti počinje u sredu, 20. marta, u 12 sati i dva minuta, kada će za stanovnike južne polulopte početi jesen, rečeno je danas Tanjugu u Astronomskom društvu Ruđer Bošković.

Na dan početka proleća sunce u Beogradu izlazi u pet sati i 41 minut, a zalazi u 17 sati i 50 minuta.

To znači da će obdanica da traje 12 časova i devet minuta, a noć 11 časoca i 51 minut.

Na dan prolećne ravnodnevice obdanica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i noć nisu jednake dužine, jer zemlja poseduje atmosferu koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta, objasnio je sekretar Astronomskog društva Ruđer Bošković Milan Jeličić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proleće počinje u sredu

Izvor: RTV Pink, 17.Mar.2013

. . . Proleće na severnoj Zemljinoj polulopti počinje u sredu, 20. marta, u 12 sati i dva minuta, kada će za stanovnike južne polulopte početi jesen, rečeno je danas Tanjugu u Astronomskom društvu "Ruđer Bošković".

Nastavak na RTV Pink...

Proleće stiže u sredu u 20. marta u podne

Izvor: Glas javnosti, 17.Mar.2013

BEOGRAD - Proleće na severnoj Zemljinoj polulopti počinje u sredu, 20. marta, u 12 sati i dva minuta, kada će za stanovnike južne polulopte početi jesen, rečeno je danas Tanjugu

Nastavak na Glas javnosti...

Jupi! U sredu počinje proleće!

Izvor: Vesti-online.com, 17.Mar.2013

Proleće na severnoj Zemljinoj polulopti počeće u sredu, 20. marta, u 12.02 časova, kada za stanovnike južne polulopte stiže jesen...Stiže nam proleće, sve će se probuditi  ..Prvog dana proleća obdanica će trajati 12 časova i devet minuta, a noć 11 časova i 51 minut...Na dan prolećne ravnodnevice...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.