Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2017, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U slavu pisma i jezika

Svečanom priredbom, uz veliki broj gostiju, đaci i nastavno osoblje škole srpskog jezika "Vuk Stefanović Karadžić" iz Sent Albansa obeležili su u nedelju svoju slavu Svetog Arsenija Sremca.

Po tradiciji đaci su prethodno prisustvovali svečanoj liturgiji koju je vodio sveštenik protojerej-stavrofor Borislav Petrović, tokom koje je obavljen čin sečenja slavskog kolača.

Domaćini ovogodišnje slave bili su Ana Dakić i Aleksandar Lugonja, a naredne godine dužnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << slavljenika prihvatili su se Nikola Trifković i Dejana Đukić.

Dočekani dugim aplauzima, đaci srpske škole ušli su u crkvenu salu u pratnji svojih nastavnika. Nakon pozdravnog govora direktorke škole Branke Stevanović, đaci i nastavnici škole uzeli su učešće u programu.

- Kao domaćini želimo vam toplu dobrodošlicu na slavu Svetog Arsenija Sremca i u ime svih učenika i nastavnika škole "Vuk Stefanović Karadžić". Posebno se zahvaljujemo predstavnicima naših medija koji pomažu i promovišu rad škole - rekao je Aleksandar Lugonja, koji se između ostalog zahvalio i "Vestima", kao jednom od medija koji godinama prati aktivnosti ove obrazovne ustanove.

Đacima je povodom slave, između ostalih, stigla i čestitka ambasadora Miroljuba Petrovića iz Kanbere.

Kako su izneli voditelji programa, njihova škola sa ponosom nosi ime Vuka Karadžića - reformatora srpskog jezika, sakupljača narodnih umotvorina i pisca prvog "Srpskog rečnika", zbog čega su i pripremili kratak osvrt na njegov život.

Tokom programa čuo se veliki broj recitacija i pesama posvećenih Karadžiću i lepoti srpskog jezika, ali i vršnjačkom drugarstvu i koliko se voli škola.

Izvođenjem "Pastirskih igara" i nastupom mališana program su ulepšali i folkloraši grupe Morava, čiji veliki broj članova pohađa dopunsku nastavu srpskog jezika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.