U septembru Srpski dani kulture

Izvor: Vesti-online.com, 23.Avg.2018, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U septembru Srpski dani kulture

Integraciono i kulturno udruženje Fokus iz Beča i ove godine će organizovati Srpske dane kulture, tokom kojih će predstaviti našu kulturnu baštinu.

Svečano otvaranje manifestacije, koja je već postala tradicionalna, predviđeno je za četvrtak 27. septembra u Muzičkoj školi Simering. Goste će pozdraviti Vesna Jovanović-Klinger, predsednica Fokusa i Aleksandar Gajović, državni sekretar Ministarstva za kulturu i informisanje Srbije, a biće priređen i kulturno-umetnički >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << program.

Tokom manifestacije koja će trajati do 30. septembra, o srpskom kulturnom nasleđu carske metropole Beč govoriće prof. dr Volfgang Rorbah, potpredsednik Austrijsko-srpskog društva, o srpskoj dijaspori nekada i sada prof. Zoran Jovičić, predsednik Srpskog svetskog kongresa dijaspore, a o literaturnoj aktivnosti Srba u Sloveniji i Austriji prof. Saša Gajić, predsednik Saveza srpske dijaspore u Sloveniji.

U hramu Svetog Save biće održana promocija književnog stvaralaštva Biljane V. Popović i Minje Guberinić iz Beograda.

Zakazan je i koncert klasične muzike "Dijaspora svira", a nastupaće umetnici iz Beča sa gostima iz Srbije (Dragana Dimić - klavir i kontratenor Bojan Bulatović).

U Hramu Rođenja Presvete Bogorodice biće svečano zatvaranje Srpskih dana kulture u Beču, kulturno-umetničkim programom i mini-koncertom prof. dr Dragana Bataveljića i Radivoja Biševca.

Tokom Srpskih dana kulture u Beču svoje aktivnosti predstaviće i Udruženje domaće radinosti iz Barajeva i Udruženje Crvena ruža iz Bosanske Gradiške.

Cilj manifestacije je predstavljanje srpske kulturne baštine, te privrednih i turističkih potencijala naše zemlje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.