U saobraćajnoj nesreći u Kašmiru poginulo najmanje 37 osoba, 18 povređeno

Izvor: B92, 15.Nov.2023, 15:58

U saobraćajnoj nesreći u Kašmiru poginulo najmanje 37 osoba, 18 povređeno

U saobraćajnoj nesreći kada se autobus survao niz liticu u indijskoj provinciji Kašmir poginulo je najmanje 37 osoba, dok je 18 povređeno.

Autobus je išao ka gradu Kišvaru kada je sleteo sa puta i pao 200 metara na drugi, stariji put. Lokalni žitelji i spasilačke ekipe su požurile na mesto događaja i u toku je akcija spasavanja.

Lokalni zvaničnici.su kazali da su svi povređeni odvedeni u obližnje bolnice, uključujuči i četvoro koji su u kritičnom stanju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tačan uzrok nesreće nije još sasvim jasan, dok lokalni zvaničnici navode da je moguće da je autobus bio prenatrpan i jurio neprilagođenom brzinom.

Indijski premijer Narendra Modi je na društvenoj mređi Iks nazvao nesreću "uznemirujućom" i uputio je saučešće porodicama poginulih.

Indija ima jednu od najvećih stopa smrtnosti na putevima, sa stotinama hiljada poginulih i povređenih godišnje. Za većinu nesreća krive se nesavesna vožnja, loše održavani putevi i stara vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.